About

Chris Saris speelt als slagwerker in theater, ensembles, bands en orkesten.  Samenwerkingen met Blindman (België), Internationaal Theater Amsterdam, Lavinia Meijer, het Nederlands Blazers Ensemble en componisten als Philip Glass en Mauricio Kagel brengen hem op zowel binnenlandse- als buitenlandse podia en festivals. 

Na het behalen van zijn bachelor aan het Conservatorium Zwolle en zijn  master te Detmold (DL)  beide Cum Laude  ontwikkelde hij  een  voorliefde voor theater, speelde hij  voor gezelschappen als Krisztina de Chatel, Introdans en het Nationale Ballet, componeerde voor dansvoorstellingen en beeldende kunst-installaties en vond  zijn plek in het muziektheater. Hij is mede oprichter  van duo Pochan;  een combinatie van handpercussie en Japanse Sho (mondorgel). 

Ook brengt hij graag muziek naar kinderen via workshops op scholen of via organisaties als Papageno (speciaal onderwijs) Ranjaconcerten (kinderen met een beperking) en Musicians Without Borders (kinderen in oorlogsgebieden).